discover_icon

Upptäck Sebago

Våra rötter i New England och vårt
högklassiga hantverk

Grundat
1946

Sebago grundades 1946 för att tillgodose kundernas efterfrågan på högklassiga vardags- och fritidsskor. En ägare till fem fristående skobutiker i Maine beslöt sig för att alltid ha välfyllda lager. Så i sann New England-anda slog han sig samman med två lokala affärsmän och startade en fabrik för handsydda skor.

people

Från vänster till höger: Mayor Libby, Gus Albert, Dan Wellehan, Sr.,
John Marshall, Sr., Pat McConnell och Willie Beaudoin

shoe

Deras första skor var Sebagos Classic Beefroll Penny-loafer som tillverkas på samma sätt i dag som de gjorde då ... handsydda i högsta hantverkskvalitet.

Bakgrunden
till vårt namn

New England är en plats där vattnet alltid finns en biltur bort, och invånarna söker sig till vatten på fritiden för vattensport och fantastiska solnedgångar. Så det kanske inte är så konstigt att företagets grundare valde att hämta företagsnamnet från en sjö. Sjön heter Sebago Lake och är en vidsträckt och storslagen vattenreserv i södra Maine. Sebago betyder ”stort vatten” och fick sitt namn från de lokala Abenaki-indianerna.

”Sebago Mocs Company”

 

Högklassigt
hantverk

Crafit icon_2
craft_image

Redan från början hade vi en enkel filosofi … att tillverka skor för människor, precis som de lever och är. Vi har alltid känt vördnad inför hantverket och hållit det högt. Hantverk har varit vår ledstjärna när vi skapat skomodeller med verklig ikonstatus.

Älskade runt
om i världen

Flag

När vi etablerat oss i USA vände vi blickarna utåt och började sälja i vissa delar av Europa. Men försäljningen tog verklig fart 1964 när Sr. Francisco Gaudier köpte ett par Classic Penny-loafers i Schweiz. Han blev så imponerad av kvaliteten att han besökte Sebagos fabrik i Maine.

trail-star

Ett samarbete inleddes och hans företag började sälja Sebago i Europa. Det högklassiga hantverket och de fina materialen gjorde att många européer tog varumärket till sina hjärtan. Många år senare när Docksides och dess färgglada motsvarighet, Spinnaker, lanserades blev de ett måste för många semesterfirare i södra Frankrike. Nu finns vi i 120 länder runt om i världen.

Segling i våra
hjärtan

Images_sailing

Från våra rötter vid Sebago Lake i Maine och lanseringen av Docksides har seglingen funnits i vårt blod. Under åren har Sebago sponsrat Celebrity Regatta, Newport to Bermuda och America's Cup, och även fått det ärofyllda uppdraget att vara officiell leverantör av seglarskor till USA:s seglingslandslag. Segling finns i våra hjärtan och gener … vi känner oss alltid hemma på ett båtdäck.

Sydda för seglare,
älskade av alla

Icon
Sebago-_10629_v1

Det var passionerade seglare som drev Sebago under det sena 60-talet och de ville skapa en funktionell, handsydd seglarsko i skinn. Docksides lanserades 1970 för att tillgodose den efterfrågan och har nu fått historisk status. De sys fortfarande för hand och förfinas på samma sätt, men nya material och färger har utvecklat Docksides till de perfekta fritidsskorna, både på land och till sjöss.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ta del av våra nyheter och exklusiva erbjudanden