FRI FRAKT ÖVER 700 KR - SNABBA LEVERANSER

Vår historia

Vår berättelse

Sebago blev till i Maine men är idag ett internationellt varumärke med tillverkning i Dominikanska republiken, Mexiko och El Salvador, samt några små specialisttillverkare i Sydostasien.

Sebagoskor har alltid varit tillverkade av skomakare med hög expertis och kommer alltid att vara det, noggrant utvalda baserat på stränga standarder för att säkerställa resultat av högsta kvalitet.

1946

Sebagos etablering

Sebago grundades år 1946 och föddes ur en konsumentefterfrågan på vardagsskor av hög kvalitet. En ägare till fem oberoende skobutiker i Maine var fast besluten att hålla sina butiker fyllda. Så i den sanna andan av New Englands uppfinningsrikedom samarbetade han med två lokala affärsmän och skapade en fabrik för handsydda skor. Den ursprungliga skon de gjorde, Sebago Classic beefroll penny loafer, är gjord på samma sätt idag som den var då, handsydd som det finaste hantverket.

1964

Älskad runt om i världen

När Sebago var väl etablerat i USA riktades siktet utomlands och skorna började säljas i vissa delar av Europa. År 1964 köpte Sr Francisco Gaudier ett par Classic penny loafers i Schweiz. Han var så imponerad av kvaliteten att han besökte Sebago-fabriken i Maine. Ett partnerskap inleddes och hans företag började sälja Sebago över hela Europa. Nivån på hantverk och material vann många européers hjärtan. Flera år senare var introduktionen av Docksides och dess färgglada motsvarighet, Spinnakern, en "måste ha" fritidssko för semesterfirare i södra Frankrike. Sebago finns nu i 120 länder runt om i världen.

1970-talet

Docksides™ lanseras

I slutet av 60-talet började Sebago försöka skapa en funktionell, handsydd båtsko i läder som efterfrågades av sjömännen. Docksides lanserades år 1970 för att möta det behovet och har vuxit till en historisk ikon. Den är fortfarande handsydd och behandlad på samma sätt, men nya material och färger har utvecklat Docksides till en riktig klassiker. Docksides® var ett praktiskt alternativ till dåtidens canvasbåtsskor och gav företaget en dramatisk tillväxt.

1990-talet

Segling är vårt arv

Segling har alltid funnits i vårt blod, från våra rötter nära Sebago Lake i Maine och lanseringen av Docksides®. Genom åren har Sebago sponsrat Celebrity Regatta, Newport to Bermuda och America's Cup, samt haft den prestigefyllda titeln som den officiella leverantören av yachtingskor till det amerikanska seglingslandslaget. Segling är en del av vårt arv och vårt DNA... vi känner oss hemma på däcket på en båt.

1993

Ett skapat arv

Mottot "Crafted with Care, Crafted to last" introducerades. Många av Sebagos 800 anställda var söner och döttrar till tidigare anställda som förde det skapade arvet vidare.

2003

Wolverine familjen

Wolverine Worldwide förvärvade Sebago som en del av sin imponerande portfölj av sko- och klädmärken.

2016

Platinajubileum

2016 firar Sebago sitt platinajubileum och 70 år av hängiven skicklighet.

2017

Basicnet S.P.A.

Turin, 31 juli 2017. Idag har BasicNet S.p.A. undertecknat avtalet om förvärv av varumärket Sebago® från det amerikanska företaget Wolverine World Wide, Inc.

Sebago® är ett idealiskt varumärke för BasicNet, ”klassiskt, ikoniskt, sportigt och välkänt över hela världen” säger Marco Boglione, grundare och ordförande för BasicNet Group. "Detta är en underbar möjlighet för BasicNets nätverk av distributionslicenstagare och inköpscenter".